404 ATELIERUL DE PARENTING http://familie-implinita.ro www.familie-implinita.ro Sun, 31 Jul 2016 06:38:59 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.9.19 Jocurile copilăriei http://familie-implinita.ro/jocurile-copilariei http://familie-implinita.ro/jocurile-copilariei#comments Sat, 30 Jul 2016 07:38:01 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=617 Fiecare generație își amintește cu drag de jocurile care încântau zilele aromate ale copilăriei. Poate că ai noștri micuți nu se vor mai juca aceleași jocuri le care ne jucam noi, asta nu înseamnă că trăiesc mai puțin intens decât am trăit noi.

Eu nu sunt genul nostalgic care să rememoreze cu tristețe frânturi din copilăria mea, ca mai apoi să deplâng generația care nu se mai joacă cum ne jucam noi. Ce cred eu ca ar trebui să facem noi părinții? Să le arătăm copiilor noștri că și noi am fost copii, că și noi am degustat cu poftă copilăria, că am așternut pe tabloul vieții mii și felurite jocuri.

Jocul pe care îl jucam cu mare plăcere eu când eram mică și pe care l-am dat mai departe și copiilor mei era să găsesc numere cât mai interesante pe plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor- adică suma primelor să fac cât ultima cifră sau scăderi, înmulțiri, etc.. Acum căutăm litere care să formeze propoziții cu sens. Ieri am găsit în Liban o mașină veche! Charlize și-a dorit imediat o poză pentru colecția ei de numere.

masina

Și fotbal sau volei jucam mult…echipe formate din jucători de toate vârstele, de la foarte mici la foarte mari! Când jucau și părinții bucuria era cea mai mare! Sunt încântată că și copiii mei pot experimenta genul acesta de echipă, că au veri și prieteni care le acceptă prezența, chiar dacă ei sunt mult mai mici!

fotbal

Am acceptat cu bucurie sa fac parte din campania Itsy Bitsy 40 de Jocuri ale copilăriei.

Detalii despre campanie:

Itsy Bitsy transformă jocurile copilărieiîn prilej de petrecere a timpului de calitate pentru toţipărinţiişi copiii

  • 40 de personalităţi aduc la Itsy Bitsy FM 40 de “Jocuri ale copilărieişi vacanţe gratuite familiilor care vor să petreacă mai mult timp împreună

  • Acţiunea face parte din campania derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie – Andreea Marin, Tili Niculae și Virgil Ianțu  -, parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți, cărora li s-a alăturat Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție

  • Campania urmărește să schimbe relația dintre copiii și părinții din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă mai mult timp de calitate alături de cei mici. Venind în sprijinul părinţilor care vor să petreacă mai mult timp de calitate alături de copii, în această vară, Itsy Bitsy FM a invitat 40 de personalităţi iubite de public să povestească jocul preferat din copilărie. Cele 40 de idei de joacă vor aduce în fiecare zi la radio şansa câştigării unei vacanţe gratuite pentru întreaga familie.

Invitaţi speciali ca Andreea Marin, Virgil Ianţu, Tili Niculae, Dana Rogoz, Alexandrina Halic, Cornel Ilie, Călin Goia, Gabriela Szabo, Smiley, Sore şi mulţi alţii reamintesc părinţilor cum se juca pe vremuri Şotronul, Elasticul, Frunza, Castelul şi toate celelalte jocuri pe care puţini copii le mai joacă astăzi. Pornind de la aceste amintiri frumoase părinţii pot crea o nouă şansă de timp de calitate petrecut în familie, recomandat de specialişti pentru dezvoltarea emoţionalaă a copiilor.

“Ştim că vara este cel mai bun moment pentru joacă, pentru timp frumos petrecut în familie, aşa că noua etapă a campaniei noastre vorbeşte despre cel mai plăcut mod de a petrece timpul cu cel mic – jocul. Şi ca să fie şi pe placul părinţilor această joacă, le răscolim amintirile din copilărie şi îi invităm la joacă cu copiii lor .” declară Nadia Tătaru, Director General Itsy Bitsy FM.

Când te joci cu al tău copil aduci în relaţia cu el cea mai frumoasă parte din tine: copilul tău interior – curios, încrezător, plin de resurse. Este sănătate curată pentru toată lumea!” declară psihoterapeuta Cristina Trepcea.

Aceste “Jocuri ale copilăriei” continuă campania lansată la începutul anului de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie – Andreea Marin, Tili Niculae şi Virgil Ianțu -, parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți, cărora li s-a alăturat  Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Grupul de inițiativă a lansat atunci un apel către părinții din România -“Petreceți minimum o oră de calitate pe zi cu copiii voștri” – și o amplă campanie de informare pe parcursul anului, care include șidemersurile pentru ca 1 Iunie să devină zi liberă națională, astfel încât părinții și copiii să aibă ocazia să petreacă mai mult timp de calitate împreună. Peste 16.500de români care sprijină inițiativa s-au alăturat acesteia pe pagina de Facebook 1 iunie zi liberă.

 Campania care susține inițiativa legislativă de obţinere a zilei de 1 Iunie zi liberă a fost demarată în urma semnalelor de alarmă ridicate de numeroase studii, care arată că 6 din 10 copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinții, deși doar 24% din părinți cred că timpul petrecut cu cei mici este prea puțin.Pe măsură ce copilul crește, timpul petrecut cu părinții în timpul săptămânii și în weekend scade.Conform experților, timp de calitate nu înseamnă timp petrecut în aceeași cameră, ci ca părinții să fie prezenți 100% în relație, oferindu-le copiilor întreaga atenție.

 Voi ce jocuri jucați?

 

 

]]>
http://familie-implinita.ro/jocurile-copilariei/feed 24
Sunt doar un om…iar asta e minunat! http://familie-implinita.ro/sunt-doar-un-om-iar-asta-e-minunat http://familie-implinita.ro/sunt-doar-un-om-iar-asta-e-minunat#comments Thu, 21 Jul 2016 17:58:38 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=610

Adrian Daminescu - Sunt Doar Un Om

De foarte multe ori m-am simțit în deplin control asupra propriei mele persoane! M-am antrenat să fiu așa cum sunt, să vorbesc, să mă prezint, să mă comport într-un anume fel, să fiu mereu de partea sigura a vieții!

Am muncit să obțin controlul asupra mea, să fiu stăpâna propriului meu corp și suflet! Am muncit ani, decenii cu mine și nimic nu m-a trădat vreodată!

” Ai emoții când vorbești în public?” mă mai întreabă oamenii.

” Emoții? Nici gând! Am totalmente control…mi-am lucrat vocea ani de zile, postura și multe altele! Sunt în deplină siguranță!„

Totul a început într-o zi incoloră de vară. Eram tunsă băiețește, iar educatoarea mi-a spus că nu voi primi rol de fetiță, să îmi ia mama costum de băiat. La început nu am simțit nimic, doar jucam fotbal cu vecinii băieți și ne băteam feroce aproape zilnic! Băieții erau ca lumea! Prieteni adevărați, simpatici, era în regulă să am rol de băiat! Apoi, au început repetițiile și veneau fetițele cu fustițe și codițe, fluturându-și mândre volănașele! Ok, nu era rău nici asta, nu am fost genul de prințesă în copilărie, așa că puteau să-și vânture fericite prin fața mea ce aveau ele mai de preț! Dar surpriza nu era dezvăluită încă în complexitatea ei. M-am auzit strigată, la prima repetiție, îmbracată în costumul meu național de băiat. Am pășit timid spre educatoare, care m-a informat că aveam să dansez cu o fetiță, în pereche, eu în rol de partener al acesteia! Acolo s-a rupt filmul! Cu dansul nu era de glumit! Am simțit eu așa, la 6 ani, că aș fi vrut să fiu întrebată. Cum nimeni nu mă întrebase sau discutase cu mine în prealabil, am luat eu inițiativa:

” Trebuie sa dansez cu ea? Eu băiat?”

” Da, sigur! Nu avem destui băieței, iar tu ești….” habar n-am cum s-a continuat discuția, dacă a mai fost vreuna…pentru mine totul s-a înnegurat, am simțit o tristețe aparte, pe care copilul flexibil și adaptabil din mine a înghițit-o și a mers mai departe.

gabi mica

Nu am plâns ( plâng acum), pentru că nu plângeam mai niciodată, rumegam tristețea, durerea, frustrarea cu zâmbetul pe buze și inima franjurată, ca de obicei! Dar mă revoltam în tăcere, mai de fiecare dată, cu prețul de a părea prostuță! Făceam lucruri din răzbunare, dar în contul meu! Nu simțea nimeni că o fac! Păream prostuță și atât! Așa am făcut și atunci! Am dansat pe scenă în fața părinților, dar nu tinând fata de mijloc, cum o fac băieții. I-am înconjurat și eu umerii, precum fetele, părând că nu știu cum se face și arătând stupid în acea formație. O auzeam pe educatoare dându-mi indicații, dar eu știam ce fac și am făcut-o până la capăt, așa știam și eu să mă protejez, să mă apăr atunci!

Au mai urmat roluri ciudate, cum ar fi cel de lup jerpelit, când toată sala râdea de mine și de costumul meu, uitând de piesă. Râd și eu acum, când povestim de acel eveniment, dar îmi amintesc real cum mă simțeam atunci. Au mai urmat momente în care mi s-a spus că nu sunt potrivită, pentru că nu am postura, ținuta, înfățișarea sau vocea potrivită. Nu m-am supărat! Ba dimpotrivă, am început să muncesc în așa fel încât să mă simt mereu sigură pe mine.

M-am angajat în televiziune, am făcut emisiuni, am prezentat știri în direct, am început să țin cursuri de vorbit în public, de încredere! Emoții? Ce sunt alea?

Dar vulnerabilitatea mea nu a fost dezvăluită vreodată, nici suferința vindecată! Până ieri, când prietenia a făcut să iasă fetița aia rănită din mine și să vorbească așa cum ar fi vorbit atunci, când era doar un simplu copil!

M-am ridicat în picioare să felicit trei prietene dragi pentru munca frumoasă, pe care o fac zilnic, pentru reușitele lor, pentru că știam cât sunt de autentice în tot ceea ce fac! Am simțit nevoia să le dăruiesc aprecierea mea sinceră. Atunci vocea m-a trădat, pentru prima oară după zeci de ani de vorbit în public! Am știut de ce! Pentru că fetița aia mică din mine vroia să fie reală în fața lor, nu putea să se exprime decât în varianta brută, plină de emoție, să se încurce, să stâlcească cuvinte, să plângă…pentru că știa că ele o ascultă și așa, nu o judecă și poate, de bucură de trăirea ei autentică.

NU sunt DOAR un om! SUNT OM! Iar asta este minunat!

]]>
http://familie-implinita.ro/sunt-doar-un-om-iar-asta-e-minunat/feed 0
Vii, citești, dăruiești și primești cărți – ”Și tu iubești să citești” în Sun Plaza http://familie-implinita.ro/vii-citesti-daruiesti-si-primesti-carti-si-tu-iubesti-sa-citesti-in-sun-plaza http://familie-implinita.ro/vii-citesti-daruiesti-si-primesti-carti-si-tu-iubesti-sa-citesti-in-sun-plaza#comments Mon, 11 Jul 2016 14:08:59 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=606 Sâmbătă, 9 iulie, Sun Plaza lansează proiectul ”Și tu iubești să citești”care se va desfășura pe tot parcursul lunii iulie, într-un spațiu de lectură accesibil, gratuit tuturor, aflat la parter, lângă intrarea principală.

Oricine poate veni aici să citească din cărțile puse la dispoziție de Sun Plaza, poate aduce cărți și poate lua altele la schimb. La finalul lunii, toate cărțile rămase vor fi donate unor centre din sectorul 4 care oferă adăpost temporar familiilor fără case.

În prezent, cu ajutorul partenerilor din proiect, Adevărul, Gazeta Sporturilor, Cora și Librarium, spațiul de lectură beneficiază deja de 1500 de cărți, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

În weekend-uri, persoane publice, jurnaliști, bloggeri și vizitatori ai Sun Plaza vor veni să citească pentru copii și chiar pentru adulți sau să discute despre cărți cu cei prezenți.

De ce m-am implicat eu în acest proiect? Pentru că iubesc să citesc! Cărțile au fost una dintre marile mele pasiuni încă din copilărie! Pot citi o carte în câteva ore dacă îmi place foarte mult! Soțul meu zice că nu sunt reală…:)) Eu sper că le-am insuflat și copiilor mei această pasiune, pentru că este una utilă. Nu de puține ori am descoperit câte informații aveam eu în plus pentru că citisem foarte mult!

Mi-am propus să nu oblig pe nimeni să citească, ci doar să le prezint propriul meu model, să le fac cunoscută pasiunea mea, prin simpla privire, observație. Evident, când erau copiii micuți le citeam eu, acum citim în tandem. Adică ei știu că eu am alocată minim o oră în care îmi place să citesc. Ei pot alege dacă stau cu mine să citească propria lor carte, nu este obligatoriu! Dar ghici ce? Aleg să stea cu mine și să citim împreună. Nu m-am ascuns niciodată de copii sau să îi aștept să adoarmă ca să fac și eu ce îmi place. Le-am explicat din capul locului că și eu sunt om, cu emoții, trări, pasiuni și că îmi voi organiza timpul și în funcție de aceste lucruri.

De cele mai multe ori, seara la culcare mă pun încă să le citesc eu, ca apoi să facem teatru pe voci. Cititul poate fi o experiență, o pasiune ce se cultivă și cultivă. Eu vă invit cu mare drag și speranță să participați cu mic cu mare la acest proiect!

Astfel, în zilele de sâmbătă din luna iulie, de la ora 11.00 vor fi alături de copii și părinți: Răzvan Popescu și Flick de la Radio ZU – pe 9 iulie, Dana Nălbaru – pe 16 iulie, Daniela Nane – pe 23 iulie, Marian Râlea – pe 30 iulie. Tot pe 30 iulie, dar de la 12.00, va citi copiilor Mihai Găinușă de la Radio SEVEN.

Bloggerii care au acceptat să se alăture proiectului – să citească sau să vorbească despre cărți – sunt: Gabriela Maalouf: http://familie-implinita.ro/blog, Ioana Marinescu: http://pisicapesarma.ro/, Raluca Loteanu: http://ralucaloteanu.ro/, Robert Diaconeasa: http://daddycool.ro/, Ana Maria Mitruș: http://meseriadeparinte.ro/, Lucia Radu-Simota: https://mamicaautentica.wordpress.com/, Luminița Malanca: https://tusibebe.wordpress.com/, Lavinia Peter: www.mamicidepici.ro, Dana Dobrescu: http://www.modernmother.ro/, Claudia Știrbei: http://www.wowmom.ro/,  Ana Maria Tătucu – www.anamariatatucu.com , Cristina Ologeanu: http://blogulmamei.ro/, Emilia Ilie: http://emilia-ilie.ro/, Florina Badea: www.florinabadea.ro – blog de viață sănătoasă.

Programul complet de lectură poate fi accesat aici.

Oricine vrea sa petreacă o oră în compania copiilor sau adulților iubitori de cărți, citind sau povestind, se poate înscrie pentru lecturi publice cu un e-mail la: marketing@sun-plaza.ro.

Campania de responsabilitate socială ”Și tu iubești să citești” încurajează lectura în familie. Și pentru că dar din dar se face poveste, te invităm să donezi o carte bibliotecii gratuite din Sun Plaza, iar noi îți vom dărui o alta în loc. La finalul campaniei, cărțile vor fi donate unor micuți mai puțin norocoși.

Partenerii media ai proiectului ”Și tu iubești să citești” sunt www.copilul.ro, www.rol.ro, www.bookblog.ro.

Mai multe detalii pe www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center și pe www.sun-plaza.ro.

]]>
http://familie-implinita.ro/vii-citesti-daruiesti-si-primesti-carti-si-tu-iubesti-sa-citesti-in-sun-plaza/feed 1
1 iunie cu bloggerițe mămici – 11 ateliere matinale cu lipici http://familie-implinita.ro/1-iunie-cu-bloggerite-mamici-11-ateliere-matinale-cu-lipici http://familie-implinita.ro/1-iunie-cu-bloggerite-mamici-11-ateliere-matinale-cu-lipici#comments Wed, 25 May 2016 11:12:42 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=600 1 iunie

Trebuie sa recunosc, pentru mine este o mare onoare sa fac parte din grupul acesta, intr-un eveniment atat de important pentru noi toti, parinti si copii!

Imi aduc aminte cum mergeam cu mama si alti prieteni la spectacolele organizate de 1 Iunie, la Casa Sindicatelor, din Ploiesti! Doamne ce bine ne mai simteam…eram atat de importanti! Atata vânzoleală, atâția oameni mobilizați, pentru ca noi să avem o zi perfectă! 

Asta îmi doresc și eu pentru această zi de 1 Iunie, din acest an, să facem cât mai mulți părinți și copii să se simtă iubiți și importanți, să le aducem o licărire de fericire în priviri și în suflete!

 Pe 1 iunie, în parcul Alexandru Ioan Cuza, 9 mame bloggeri vă așteaptă la Ateliere cu lipici. Ele vor susține 5 workshop-uri pe teme precum alăptare, cuplu, conectare, autocunoaștere, antreprenoriat, somn și cum să nu ne abandonăm pe noi, ca părinți. Și pentru că 1 iunie este despre copilărie, nu vor lipsi activitățile ludice. Jocurile sunt gândite să încurajeze conectarea și cooperarea părinte copil, să îi aducă pe cei mari din nou în lumea copilăriei, iar pe cei mici să îi poarte într-o lume senzorială, acustică, plină de culoare și voioșie. Printre activități se numără dactilopictură, desene pe asfalt, jocuri cu mingea, baloane de săpun, dans sau joacă cu nisip kinetic. Momentele cele mai de preț vor fi imortalizate pe hârtie fotografică și fiecare va pleca acasă cu o emoție în buzunar. Atelierele și workshop-urile se vor desfășura în intervalul 10.00 – 12.00, la Foișor. Fiecare workshop are o durată de 15 minute. În pararel se vor desfășura activitățile pentru copii.

 Workshop-uri:

10.15 – 10.30 Oltea Tudose: Transformă dragostea din nevoie în putere. Alăptare și cuplu.

 

10.35 – 10.50 Gabriela Maalouf:  Somnul la copii

11.00 – 11.15 – Florina Badea: Points of you – proces de autocunoaștere

11.20 – 11. 35 Lucia Radu Simota: Mamă antreprenor, între scutece și email marketing

11. 40 – 11.55 Ioana Chicet-Macoveiciuc: Cum să avem grijă de noi, ca femei.

 

 

Există multe conferinte, ateliere si workshopuri despre cum să ne creștem copiii cât mai frumos și drept cu putință. Despre cum să avem grijă de noi, ca oameni, și nu doar ca părinți, se vorbește atât de puțin, deși e poate la fel de important. Hai să discutăm împreună despre noi și cum facem să ne fie bine, alături de și pentru partenerii și copiii noștri.Ioana Chicet-Macoveiciuc – blogger Prințesa Urbană, autor de carte

 

1 iunie este despre și pentru copii. Anul acesta, 1 iunie este despre copii și părinți. Așa că noi, mame la rândul nostru, ne-am gândit să le oferim altor mame momente de neuitat alături de copiii lor.Iuliana RocaBlogger Iuliana Roca – Scrieri feluriteManager la Classic Brands și Manager la Fundatia Nadia Comaneci

 

Când am devenit mamă, am renăscut. Mai puternică și mai curajoasă, am ales calea antreprenoriatului pentru a fi alături de copiii mei și a conferi sens activității mele profesionale. Vă astept pe 1 iunie la o conversație despre curaj, sens și soluții, între scutece și antreprenoriat.Lucia Radu Simota – blogger Mămica Autentică, antreprenor Learning HUB

1 iunie este o zi minunată, pentru că ne dă un motiv în plus să sărbătorim alături de cei mici! Vă invit cu drag să ne bucurăm de această zi în parc, cu voie bună și ateliere frumoase pentru mame și copii. Raluca Loteanu – blogger Suflet de mămică

Îmi doream demult o schimbare în viață, iar din munca mea să pot aprofunda doar anumite părți. M-a ajutat mult Points of You, un instrument inovator pentru dezvoltare personală, să decid că vreau să devin creator de conținut – al propriei mele vieți, dar și al proiectelor în care mă implic: blogul de viață sănătoasa, un concept care încurajează oamenii să aleagă un stil de viață sănătos, bazat pe o abordare holistică și relații armonioase, trainingurile sau proiectele de educație altfel, toate integrate în viața mea, curajos, pe cont propriu. Vă invit pe 1 iunie să vă povestesc despre Points of You, un instrument minunat de autocunoaștere.Florina Badea – blogger www.florinabadea.ro

 

Vă așteptăm pe 1 iunie, pe voi, părinții care sunteți conștienți că toate schimbările în viață au un scop, și anume acela de a ne împlini, de a ne îmbogăți emoțiile, de a fructifica în fiecare zi bucuria de a dărui nouă și copiilor noștri experiențe și trăiri cu ajutorul cărora să creștem frumos împreună. Vom fi de dimineață împreună să vorbim pe bune despre provocările vieții de părinte și vă vom ajuta să găsiți propriile răspunsuri la întrebările voastre. Am pregătit ateliere super messy cu acuarele, nisip, eșarfe colorate, mingi săltărețe pentru pentru voi, pentru copiii voștri și pentru copiii din voi. O dimineața în care gălăgia, veselia, dansul, voia bună, toate sunt permise. Vă așteptăm cu drag și entuziasm. Ana Nicolescu -Blogger Mamica urbana, Co-fondator Parenting PR

 

De cum am devenit mămica, cele mai multe întrebări primite erau legate de somn si de cât bine sau de puțin bine mai dormeam acum, cu copii. Noi dormim foarte bine. De fapt, cu toții știm să dormim și să adormim, fie că suntem adulți sau copii, doar că deseori ne temem că vom pierde din tumultul cotidianului și uităm cât de bine și de sănătos e somnul. Vă invit la o discuție menită să ne readucă nopți lungi, îmbietoare și vise plăcute!Gabriela Maalouf – blogger Familie împlintă, NLP trainer pentru copii si parinti la Familie Implinita și Consilier pentru dezvoltare personală la Pro Education Academy

 

Ne străduim să le oferim copiilor noștri jucării scumpe, haine la modă, școli care folosesc metode alternative de învățare, sejururi sau excursii pline de atracții și activități. Nu ne dăm seama însă că ei au cea mai mare nevoie de noi, de timpul nostru, de atracția noastră.  De 1 iunie, vă propunem să le dați copiilor voștri cel mai ieftin, dar cel mai prețios lucru din lume: timpul vostru. Vă așteptăm să ne jucăm împreună și să ne reamintim că, de fapt, viața poate fi frumoasă prin simplitatea ei.Ioana Marinescu – blogger Pisica pe sârmă, mama antreprenoare Owner/Floral designer Magia Florilor

 

Mi-a fost de multe ori greu să ajung la adevăratul echilibru din mine, dar am ajuns. Vă invit pe calea mea să vorbim despre cum să transformăm dragostea din nevoie în putere, despre conectarea în cuplu și despre conectarea cu copilul, despre alăptare și despre cum copiii sunt cei mai valoroși traineri de dezvoltare personală. Oltea Tudose  – blogger at http://www.olteatudose.com, Mama, Lapte!, antreprenor Rodia

Mai multe detalii despre ateliere și workshop-uri, aici.

]]>
http://familie-implinita.ro/1-iunie-cu-bloggerite-mamici-11-ateliere-matinale-cu-lipici/feed 0
Un spectacol de musical ca de pe Broadway pentru întreaga familie! http://familie-implinita.ro/un-spectacol-de-musical-ca-de-pe-broadway-pentru-intreaga-familie http://familie-implinita.ro/un-spectacol-de-musical-ca-de-pe-broadway-pentru-intreaga-familie#comments Wed, 25 May 2016 10:49:43 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=591 afisV11-01 (1)

 PAM PAM  pornește într-o “Călătorie muzicală pe aripile Vântului!”

 Trupa de teatru muzical pentru copii PAM PAM vă invită duminică, 29 mai, la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 (str. Gheorghe Petrașcu nr. 49 A), sector 3 cu două reprezentații ale spectacolului CĂLĂTORIE MUZICALĂ PE ARIPILE VÂNTULUI! Primul spectacol va începe de la ora 10:00, iar cel de-al doilea de la ora 12:00. Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro.

“Călătorie muzicală pe aripile Vântului” este primul spectacol al trupei PAM PAM. Spectacolul este un musical educativ, după un scenariu original, în care timp de 50 de minute micii și marii spectatori sunt purtați într-o călătorie muzicală imaginară. Un spectacol pentru întreaga familie care cucerește prin firul epic al poveștii, prin pasajele muzical-coregrafice , dar și prin costumele special realizate. În final, spectacolul este o poveste frumoasă și educativă în care toți cei prezenți descoperă lecții de viață cu adevărat importante în relațiile interumane.  

Pentru familia noastra, trupa Pam Pam inseamna mult mai mult! Charlize a participat activ la inregistrarile melodiilor din spectacol, a participat la celelalte spectacole si a invatat de la Daisy cata munca frumoasa e necesara pentru o astfel de prezentare.

Daisy munceste pentru ca spectacolul sa fie perfect, dar si pentru ca micutii noastri ca plece cu cat mai multa informatie despre muzica, instrumente muzicale si cultura muzicala a diferitelor tari.

Pe Charlize munca cu aceasta trupa, precum si spectacolul in sine au transformat-o, aducandu-i multa incredere in sine si dorinta de a face ceea ce ii place!

IMG_2155 IMG_2153 IMG_2152 IMG_2151   

În “Călătorie muzicală pe aripile Vântului”, cei trei prieteni de joacă – Vio (vioară), Pia (pian) și Kito (chitară) – nu reușesc să se decidă unde vor merge în vacanță, astfel se hotărăsc să facă un spectacol „Mascotele au talent” pentru a ajunge la o concluzie: vacanța o petrec la mare sau la munte? Însă, Vântul le strică planurile, iar ursulețul Pam-Pam și  pinguinul Bum-Bum, cei doi simpatici umflăței, sunt luați pe sus și trebuie salvați! Pia, Vio si Kito vor porni într-o călătorie în jurul lumii pe o claviatură muzicală în căutarea prietenilor lor!

Trupa PAM PAM este formată din cinci prieteni – Pia, Vio, Kito, Pam-Pam și Bum-Bum – care și-au propus să dea un alt sens jocului scenic aducând copiilor prin poveștile lor muzical-educative zâmbete și bună dispoziție, dar și trezindu-le interesul de a descoperi diferite curiozități puse pe portativ cu talent și dibacie de autorii textelor și compozitorii melodiilor. Spectacolele de musical pentru copii ale trupei  PAM PAM sunt pline de energie, inedite și antrenante prin jocul actorilor, originale prin compozițiile muzicale și prin textele special scrise pentru cei mici. PAM PAM aduce prin spectacolele sale magia copilăriei la orice vârstă”, spune Dana Daisy Toma, inițiatorul proiectului de teatru, PAM PAM.

Scenariu original, coregrafii ușor de învățat, muzică antrenantă, voci cunoscute în coloana sonoră precum Luminița Anghel, Mediana Vlad (soprană), Cătălina Cârțan (vocea din filmele Disney) sunt argumentele care conving să vii și să revii la spectacolele PAM PAM.

Regia spectacolului este semnată de Mirela Stoian, iar scenariul aparține lui Victor Mihalache.

În luna iunie, trupa PAM PAM va avea premiera celui de-al doiea spectacol LA SCOALA ESTE CA-N POVESTI!

www.pam-pam.ro

https://www.facebook.com/TrupaPamPam/

]]>
http://familie-implinita.ro/un-spectacol-de-musical-ca-de-pe-broadway-pentru-intreaga-familie/feed 0
Luptă, câștigă…pe aripile succesului! http://familie-implinita.ro/lupta-castiga-pe-aripile-succesului http://familie-implinita.ro/lupta-castiga-pe-aripile-succesului#comments Tue, 10 May 2016 09:47:30 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=585 Pentru mine competiția era totul! Ca să ating culmile succesului trebuia să zbor pe aripile acestuia. Și cum zburatul nu este tocmai o activitate obișnuită, mai mult decât evident, trebuia să lupt, să mă zbat printre toți acei competitori, rivali, dușmani feroce și să câștig/ Apoi să-mi așez maiestuos cununa reușitei, a gloriei, să vadă mapamondul ce am făcut eu și alții nu.

comp

Și cine erau dușmanii feroce? Nimeni alții decât copii firavi ca și mine, fiecare îmbrățișat de propria-i calitate, abilitate…luptând în schimb, în prima linia a aceluiași război. Luptam disperați să luăm trofeul la matematica, dar doar câțiva aveau armele necesare. Luptam la româna, la istorie, la engleză, la sport și știam că reușita noastră depinde doar de eșecul celorlați. Acum mi se pare trist! Cred că și atunci, dar era sigur cineva care-mi spunea că sunt doar emoții și cine avea nevoie de așa ceva?

Am continuat în stilul acesta până prin anul 3 de facultate, când am ieșit plangând și trântind ușa de la un seminar, unde o colega a mea avusese îndrăzneala să intre în competiția mea și mai fusese și lăudată! A fost ziua în care am vrut să mă vindec, a fost ziua în care am vrut să văd oamenii ca pe semenii mei de încredere, cu care pot coopera și colabora. Îmi părea așa de rău că nu am putut stabili mai multe relații de prietenie cu foștii mei colegi de școală, pentru că nu avusesem timp, eram mereu ocupată cum să fac să îi întrec, nu să îi cunosc.

compe

Cred cu tărie că soluția este cooperarea și nu competiția.

”  Fundamentul cooperării este ceea ce oamenii de ştiinţă socială numesc “interdependenţă pozitivă”: un grup de cooperare se scufundă sau înoată împreună. În practică, acest lucru înseamnă că toţi membrii grupului lucrează pentru acelaşi scop şi folosesc aceleaşi resurse. Rezultatul este o identitate comună de grup şi un sentiment de responsabilitate care vine din faptul că alţii depind de tine – un puternic factor de motivare, într-adevăr. (Într-un mediu competitiv, singurul interes al celorlalţi în tine e să te vadă clacând.)

Cooperarea nu ar trebui să fie confundată cu o stare de armonie perfectă în care toată lumea gândeşte la fel. Conflictul este atât inevitabil, cât şi de dorit; dezacordul produce schimbări şi contestă deciziile greşite. Întrebarea nu este dacă va exista un conflict, ci dacă va avea loc în contextul concurenţei, unde oamenii încearcă să înscrie puncte şi să se bată reciproc, sau al cooperării, unde toată lumea are acelaşi scop de a ajunge la cea mai bună soluţie posibilă. Conflictul cooperativ implică ceea ce cei doi Johnson numesc “excursii prietenoase în dezechilibru.” spune Alfie Kohn

Cât despre efectele nocive ale competiției, tot Alfie Kohn relata:

” Competiţia creează anxietate. Chiar şi atunci când mizele concrete (salariul şi promovarea) nu sunt mari, perspectiva de a ajunge un ratat este extrem de dureroasă. Presiunea unică produsă de faptul că trebuie să-i învingi pe alţii – şi să rişti să fii învins – tinde să împiedice performanţa.

 Concurenţii nu pot face schimb de idei sau de abilităţi. Lăsaţi-mă în birou pentru câteva zile şi pot distruge capacitatea angajaţilor de a comunica în mod eficient. Eu le pot înlocui încrederea pe care o au faţă de ceilalţi cu ostilitatea. Pot să mă asigur că munca lor este redundantă, fiecare combătând probleme pe care altcineva le-a rezolvat deja. Cum pot face toate astea? Făcându-i să concureze între ei.

Concurenţa distrage atenţia oamenilor de la sarcina imediată. Cu toate că societatea noastră le confundă de multe ori, victoria şi excelenţa sunt de fapt două idei foarte diferite. Ele se şi experimentează în mod diferit. A te concentra pe a câştiga, învingându-l pe un coleg, înseamnă de multe ori să distragi atenţia de la lucrul în sine. Performanţa optimă depinde de constatarea că acel job e satisfăcător şi provocator el însuşi – nu văzând munca drept un mijloc spre un scop extern, cum ar fi să fii numărul unu.”

Nu-l pierdeți pe Alfie Kohn în  21 mai! Revine în România ca sa sustina doua conferinte foarte interesante. Una dintre ele este despre parentingul neconditionat, iar cea de-a doua ofera o perspectiva foarte aparte asupra competitiei.

cropped-alfie1.jpg

Evenimentele sunt organizate de Totul despre mame, iar pentru inscriere gasiti toate detaliile aici

Va recomand cu drag să ascultați și altă perspectivă asupra competiției, diferită de cea pe care am experimentat-o până acum!

]]>
http://familie-implinita.ro/lupta-castiga-pe-aripile-succesului/feed 0
Influența media asupra minții copiilor http://familie-implinita.ro/influenta-media-asupra-mintii-copiilor http://familie-implinita.ro/influenta-media-asupra-mintii-copiilor#comments Wed, 20 Apr 2016 08:16:40 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=576 La invitația Anei, Mamica Urbană, am mers cu bucuria a ediția a treia a Maratonului de Sănătate Secom, unde s-a discutat despre influența media asupra minții. Așa că mi-am amintit de una dintre fișele prezentate de mine copiilor la școală. Ceea ce vă prezint în acest articol este ceea ce le povestesc eu copiilor de la Scoala Germana Hermann Oberth, unde mă ocup de consilierea școlară.

Cam așa arată fișa de lucru prezentată elevilor:

Efectele ecranului ( televizor, calculator, telefon) asupra creierului

Toate părţile creierului comunică una cu alta, iar aceasta se face prin intermediul unui ansamblu foarte vast de mici „staţii” electrice – neuronii.

Activitatea însumată a neuronilor generează undele cerebrale – nişte pulsaţii electrice cu diferite frecvenţe. Acestea pot fi înregistrate de aparatul numit electroencefalograf (EEG).

S-a observat că undele cerebrale sunt de cinci tipuri: alfa, beta, gama, delta şi theta.

undele cerebrale

Caracteristici generale ale undelor cerebrale beta si alfa

Undele b (beta) au o frecvență mare și  apar în creier pe parcursul proceselor de gândire, de analiză și de decizie, în majoritatea stărilor de veghe, atunci când mintea este concentrată asupra unei sarcini, a unei activități oarecare;

Undele a (alfa) domină activitatea creierului în momentul în care persoana se află într-o stare de relaxare;

Cercetările efectuate în ultimele decenii arată că, indiferent de conținutul programului de televiziune, internet, jocuri pe telefon, efectul este inducerea unei stări semihipnotice, trecerea creierului în stare alpha.

Aceasta face ca, atunci când ne aflăm cu ochii lipiți de ecran, procesul gândirii să fie mult îngreunat, desfășurându-se cu un consum mult mai mare de energie nervoasă și cu riscul epuizării mult mai rapide a creierului. De fapt, factorii agravanți sunt schimbarea rapidă a cadrelor și stârnirea cu putere a emoțiilor și instinctelor.

Atâta timp cât copiii sunt captivați hipnotic în fața ecranului, iar procesul gândirii este complet anulat pe perioada vizionării, televizorul și calculatorul tind să devină agresorii ideali.

Robotizare și dezumanizare

“Într-un joc tipic, punctele pe care le câștigă jucătorul depind de viteza sa de reacție. Gândirea conștientă fiind un proces foarte lent, jucătorul trebuie să reacționeze fără să gândească. Cu alte cuvinte, jocul determină reacții automate. Aceasta explică motivul pentru care copiii joaca mult mai ușor și cu mult mai mare succes aceste jocuri.

Deoarece jocul impune acțiuni motorii de mică amplitudine și automate, iar acțiunile acestea sunt mecanice, se poate spune că jocurile îl „robotizează” pe jucător. Cu alte cuvinte, el este redus la o mașină care detectează mici impulsuri  și efectuează mișcări mici și limitate cu degetele.

Una din cele mai importante obiective ale educației este să dezvolte capacitatea de luare a unor decizii conștiente corecte. Animalele sunt cele care acționează după instincte și situație, dar oamenii nu.”

creier

Știați că?

Un experiment arată că lobul prefrontal al elevilor care rezolvă probleme de matematica este stimulat, în timp ce în cazul elevilor care joacă jocuri pe calculator sau telefon este afectat.

” Jocurile pe calculator vatamă, în timp, cortexul prefrontal și, în general, inhibă dezvoltarea creierului. Concluzia este că violența la copii apare nu numai din cauza mesajelor violente transmise pe micul ecran, ci și din cauza vătămarii creierului prefrontal, în urma vizionarii excesive. Se știe, de exemplu, că persoanele care au suferit în urma unui accident o afecțiune a acestei părți a creierului, devin extrem de agresive.” (Dr. Virgiliu Gheorghe)

În cele mai multe cazuri, când sunt supuși stimulilor, copiii care folosesc excesiv ecranele reacționează ca animalele sau, mai rău chiar, ca mașinile, cu fantastică precizie și sânge rece, fără niciun fel de compasiune.” (Dr. Valdemar Setzer). Centrii din cortexul prefrontal( responsabil, printre altele, de empatie) sunt afectați.

copil obosit internet

cortexul prefrontal( responsabil, printre altele, de empatie) sunt afectați.

Dependența de ecrane:

Cantitate crescută de dopamină ( neurotransmițător, ce controlează capacitatea de a simţi durerea şi de a experimenta plăcerea, implicat în procesul dependenței). Acest neurotrasmiţător este direct responsabil de stările noastre psihice şi de deciziile zilnice.

Studiile arată că dopamina este eliberată în timp ce jucăm jocuri pe calculator, telefon sau ne uităm la televizor. Dorința de a ne juca astfel de jocuri sau de a privi la televizor produc modificări la nivelul creierului similare cu dorința față de alte substanțe, ce dau dependență.

Timpul recomandat în fața ecranelor:

Sesiune de 30 min  /zi pentru copiii între 3-7 ani, 1 ore / zi pentru copiii cu vârstă peste 7 ani și adulți ( având zile de pauză). Este benefic ca internetul să fie folosit doar pentru a ne accesa sursele de informație, în limita de timp recomandată.

Despre eveniment:

Maratonul de Sănătate Secom a ajuns la mijlocul cursei. “Impactul media asupra dezvoltării neurocognitive a copilului” a fost subiectul celui de-al treilea eveniment din ciclul Maratonului de Sănătate Secom®, desfășurat marți, 5 aprilie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

În debutul evenimentului, Mirela Retegan, Antrenorul Părinților, i-a invitat pe cei prezenți la un exercițiu de joacă, reamintindu-le că un copil are nevoie de atenție, timp și să fie privit în ochi.

Dr. Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrică, șef secție Neurologie Pediatrică “Spitalul Victor Gomoiu”, le-a explicat celor prezenți cum influențează media sistemul nervos și cognitiv al copilului, cum se manifestă caracterul hipnotic al media, ce este pasivitatea mentală dată de media, dependența de jocuri video, televizor, internet, argumentând totul în detaliu.

Partenerii evenimentului: Librăria Humanitas de la CișmigiuMirela ReteganMămica UrbanăProfructta.


Fotografiile de la eveniment au fost urcate pe pagina de Facebook Secom. Credit foto: haart studio

 

——————–

Secom®, lider de autoritate în soluții de medicină integrativă pentru un stil de viață sănătos, a dat startul „Maratonului de Sănătate Secom®”, un proiect de informare care își propune să aducă față în față specialiștii din domeniul medical și persoanele interesate de sănătate, într-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul este realizat în parteneriat cu Mămica Urbană și are drept scop promovarea unei atitudini responsabile față de propriul organism și cultivarea unui comportament preventiv. 


Maraton de Sănătate este un proiect de informare Secom® care-şi propune să iniţieze un dialog referitor la problemele care ne afectează sănătatea, oferind totodată o abordare holistică asupra sănătăţii prin înţelegerea cauzelor profunde ale problemelor. Maratonul de Sănătate Secom® cuprinde un ciclu de seminarii, desfășurate pe trei secțiuni, în care se vor aduce în prim plan o serie de probleme și comportamente care au un impact negativ asupra sănătății, oferind o perspectivă holistică asupra acestora.

 

]]>
http://familie-implinita.ro/influenta-media-asupra-mintii-copiilor/feed 0
Cum a ales Charlize Scoala Micilor Vedete http://familie-implinita.ro/cum-a-ales-charlize-scoala-micilor-vedete http://familie-implinita.ro/cum-a-ales-charlize-scoala-micilor-vedete#comments Tue, 19 Apr 2016 09:06:19 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=561 Nu știu dacă am povestit vreodată despre ” timiditatea” fetiței mele, Charlize. Pun ghilimele de rigoare pentru că nu îmi place să etichetez și pentru că dau credit fiecărei persoane. Chiar cred că fiecare persoană are resursele necesare să își construiască propria viață autentică.

Despre copii si tipologia fiecaruia am scris, în viziunea mea, la Totul despremame, în  Arta de a fi părinte

Obișnuită fiind cu înțelegerea propriilor emoții, ea singurică s-a provocat să facă ceva nou, la doar patru ani, când a spus că vrea cursuri de actorie. Asta după ce la prima serbarea a jucat rolul actorului mut, cu toate că avea rolul principal. Am simțit ce vrea și am început să căutăm cursuri de actorie. Nu a vrut nimic, încerca o dată și renunța…cu toate astea vroia să încerce și în alte locuri. Până la urma, mi-am luat inima în dinți și am mers și la Școala Micile Vedete, cu toate că primeau copii de la 6 ani în sus și trebuia să treacă de o preselecție .

mv4

Am ajuns acolo cu teamă. A intrat la preselecție…am stat cu inima cât un purice! A ieșit de acolo și a zis că ea aici vrea! Am rămas blocată din două motive:

– nu credeam că va spune asta vreodată

– ce mă făceam dacă nu trecea de preselecție?

Trebuie să recunosc că îmi era tare frică, iar în momentul în care am văzut că sunt sunată de cei de acolo, am fost de-adreptul înspăimântată. Dar slavă Domnului, Ariana Pendiuc a văzut potențial la ea. Mi-a spus sincer că are un pic de trac, dar că ea vede mai departe de asta! Și a primit-o…la doar 4 ani!

Experiența noastră micile vedete a fost magică, Charlize mergea cu mare drag de fiecare dată, a participat la toate exercițiile și era dornică să joace într-un film. După ce am vizitat, cu școala, platourile de filmare de la Castel Film, a zis că asta este visul ei, să joace și ea acolo

. mv2 mv3 mv1

Filmarea în sine a fost o experineță unică…niciun copil nu s-a plâns de nimic, nici de foame, nici de sete, nici de frig, au jucat cu pasiune, ca niște actori profesioniști. 

Premiera???? Nu se așteptau și nu mă așteptam vreodată ca filmul lor să fie proiectat la Cinema, să aiba locul lor pe panoul de prezentare a filmului, să fie premiați acolo.

mv5 Orasul plin de viata mv6

Cum e Charlize acum? Joacă oriunde, oricând și orice rol- principal, secundar, pozitiv sau negativ. Ce magie a făcut Școala Micile Vedete? Nu știu! Important e că se poate! mv9

Aici puteti vedea pagina de facebook cu pozele de la filmari: poze filmari

Vineri, 15 aprilie, o nouă premieră a avut loc. Detaliile sunt aceastea: Orașul plin de viață” este titlul celui mai nou film românesc pentru copii, care a avut premiera aseară, la Cinematograful Movieplex, din Plaza România. Rolurile au fost jucate de protagoniștii îndrăgitei emisiuni Expediția Cartoon Network, difuzată în această perioadă pe celebrul canal de televiziune pentru copii. Micii actori, care au vârste între 6 și 12 ani, sunt cu toții absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru CopiiMicile Vedete”, un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, ce promovează tinerele talente și cinematografia de calitate pentru copii. Roberta Mitache (9 ani) face un rol de excepție. Ea interpretează personajul principal, Aurora, o fetiță hotărâtă să salveze viața prietenului său. Acesta este grav bolnav din cauza poluării, care a distrus orașul în care copiii locuiesc. Dariana (Dariana  Găvojdea, 8 ani ), optimistă din fire, este ajutorul de nădejde al Aurorei. Ariana Pendiuc este regizorul filmului, iar sora sa, Ema Pendiuc, este producător. În această formulă, alături de o echipă de tineri profesioniști, cineastele și-au construit un palmares frumos, în care au nu mai puțin de 6 filme selecționate la Festivalul de la Cannes.  Ele au fondat și Școala Micile Vedete, un proiect în cadrul căruia au realizat 22 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative. Ema Pendiuc declară: „Orașul plin de viață este un film educativ, ce continuă scurmetrajul de succes Aurora. Doctorul pădurii., iar Ariana Pendiuc (regizoarea filmului) completează: „Aici abordăm însă tema protecției mediului înconjurător printr-o idee cât se poate de originală. Aflate în căutarea tratamentului pentru salvarea prietenului lor, fetițele descoperă că de fapt nu este vorba despre un medicament, ci remediul este un mediu înconjurător echilibrat, armonios, în care natura se îmbină cu o gândire pozitivă și o atitudine responsabilă a oamenilor față de tot ce îi înconjoară”. Într-o perioadă în care fondurile pentru educație, cultură și cinematografie sunt din ce în ce mai puține, atât realizarea filmului, cât și a premierei nu ar fi fost posibile fără sprijinul partenerilor, oameni cu o deosebită deschidere care au înțeles să pună pe primul loc copiii: Parteneri Gold: Univer, Giusto, Napolact, Aviputna, Untdelemn de la Bunica, Rommac, Badenis, Graco, ErfiKids; Parteneri Strategici: Bucovina, Cofetăria Ina, Tymbark, Movieplex, Plaza România, Mitra Film; Parteneri educaționali: Primăria sect 1, Primăria sect 6, Primăria sect 3, Centrul Cultural Casa Artelor; Parteneri: Aquila, Zewa, SCA – care of life, Herlitz, Pelikan, Solaris, CleverToys, Top Production, Victor Print, BluParty, Sytago, Sacoșe.ro, Micii Campioni, Grădina Botanică, Grupul Educațional Butterfly, Primăria 1 Decembrieșipartenerii media:Site-urile: Agenda culturală pentru Copii, B24kids, revista Bebelu, eva.ro, Ziarul Oval, Cinefan.ro, 121.ro, B24Kids, Qbebe, literaturacopii.ro, Observator Cultural, melc-codobelc.ro, Kidsports.org, Kidsnews.ro, Centrul Lucky Family, Urbankid.ro, Blogurilor: Mamica Urbană, Ea și Ea, Blogul Mamei, Atelierul de parenting, Idei pentru mămici și copii, Learning Hub, Pisica pe sârmă, Totul despre mame, Radiourile: ItsyBitsy, Radio România Cultural, Radio3Net Florian Pittiș.   ***** Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate copiilor: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii. La 6 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 22 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selecționate la Festivalul de Film de la Cannes (2010, 2011, 2012, 2014, 2015), dar și la alte festivaluri internaționale din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia. Școala Micile Vedete este membră a Centrului Internațional al Filmului pentru Copii si Tineri – CIFEJ, înființat de UNESCO.

]]>
http://familie-implinita.ro/cum-a-ales-charlize-scoala-micilor-vedete/feed 0
Concurs: Câștigă trei cărți scrise de Alfie Kohn http://familie-implinita.ro/concurs-castiga-trei-carti-scrise-de-alfie-kohn http://familie-implinita.ro/concurs-castiga-trei-carti-scrise-de-alfie-kohn#comments Tue, 05 Apr 2016 09:11:14 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=554 Așa cum vă spuneam ieri, astăzi este ziua de concurs! Puteți câștiga un set de cărți scrise de Alfie Kohn: Parenting neconditionatPedepsiti prin recompensare si Mitul temei pentru acasa.  Eu am citit două dintre ele și mărturisesc că am acumulat informație importantă, pe care am pus-o în practică. Pe a treia si ultima în ordinea de mai sus nu am reușit să o citesc încă, de teamă cred! Trăiesc emoții puternice de câte ori mă gândesc la teme. Am nevoie de o perioadă de liniște, de vindecare și asumare, apoi trec și la celebrele teme, ce mi-au dat de furcă, o copilărie întreagă.

IMG_6600

Pașii de inscriere la concurs:

  • sa lasati un comentariu aici sau pe pagina de facebook a grupului Familie Împlinită, în care sa puneti o intrebare, la care v-ar placea sa va raspunde Alfie. Intrebarea câștigătorului va fi adresata la conferinta, primind astfel si un raspuns!
  • sa distribuiti public acest articol pentru ca si alti parinti sa afle despre conferinta sustinuta de Alfie Kohn in luna mai.

Concursul se va desfasura pana pe 15 aprilie, iar castigatorii vor fi alesi folosind random.org si anuntati pe pagina de Facebook a blogului.

Va doresc tuturor multa bafta si astept cu drag comentariile voastre!

*CASTIGATORUL ESTE NUMARUL 5:  IVAN CRISTINA

]]>
http://familie-implinita.ro/concurs-castiga-trei-carti-scrise-de-alfie-kohn/feed 19
Crește copii curajoși și responsabili http://familie-implinita.ro/creste-copii-curajosi-si-responsabili http://familie-implinita.ro/creste-copii-curajosi-si-responsabili#comments Mon, 04 Apr 2016 08:53:57 +0000 http://familie-implinita.ro/?p=541 Îmi place să cred că este o dorință a noastră a tuturor părinților, să avem copii curajoși și reponsabili. Și pentru că ne dorim asta din tot sufletul, cred că Universul ne ascultă și ne aduce momente AHA! de fiecare dată. Momentele mele de conștientizare maxima sunt atunci când îl ascult pe Alfie Kohn și rămân cu gura larg deschisă, plină de uimire și bucurie, în același timp. Informația primită de la el mi-a fost de fiecare dată de bun augur, însușindu-mi metode si concepte prezentate de acesta.

Astfel, vă anunț cu plăcere că noua conferință Totul despre mame îl are ca protagonist pe Alfie Kohn.

Alfie Kohn 

Mâine pe blog vă voi spune câteva povești personale despre curaj și responsabilitate, care m-au făcut pe mine să iau în considerare și alte abordări, în afară de ceea ce știam până acum. Tot mâine voi anunța și un concurs, unde puteți câștiga un set de cărți scrise de Alfie Kohn.

Detaliile conferinței din 21 mai  sunt urmatoarele:

 Alfie Kohn, autorul bestseller-urilor Parenting neconditionat și Pedepsit prin recompense revine pentru a treia oară la București, pe 21 mai 2016, pentru o nouă serie de conferințe. Evenimentul va avea loc pe 21 mai 2016, la MNAR, sala Auditorium, începând cu ora 10.00.

alfie

Conferințele din 21 mai cuprind două module:

Conferița I se va desfășura între 10:00 – 13:00 și va aborda subiectul Parentingului necondiționat, iar conferinta a doua, care va avea loc între 14:30 – 17:30, în aceeași zi, va fi un adevărat argument împotriva competiției. La eveniment cei prezenți vor afla de ce adultul este cheia în relaţia copil-părinte şi de ce faptele, vorbele si atitudinea sa garantează dezvoltarea pozitivă a copilului.

“Mă bucur mult că am ocazia să vă vorbesc, în București, pentru a treia oară în patru ani! Pe de o parte, am să invit părinții să reflecteze la principalele aspecte legate de creșterea copiilor. Voi argumenta că nu contează cel mai mult doar că-i iubim, ci cum îi iubim – necondiționat. Adică îi iubim pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac. Chiar mai important este ca ei să simtă că sunt iubiți astfel. În loc să controlăm copiii prin pedepse și recompense, trebuie să colaborăm, să rezolvăm împreună problemele, și pe lângă asta, ei să știe că li se poartă de grijă într-un mod care nu depinde de felul în care se poartă.”, spune Alfie Kohn despre evenimentul din 21 mai 2016.

Împreună cu Alfie Kohn și TOTUL DESPRE MAME vom discuta la conferinţă despre copiii curajoși și responsabili, despre copiii crescuți cu stimă de sine şi respect pentru ceilalţi şi nevoile lor, despre copiii și părinții cu încredere în ei. Vom arăta că susținem cu adevărat generația de mâine, accentuând că reuşita ei stă în puterile noastre.

„Anul acesta le voi vorbi părinților și despre un subiect anume, relevant nu doar pentru copii cât pentru întreaga noastră cultură: competiția și efectele sale distructive. Indiferent dacă vom discuta despre țara mea (Statele Unite), unde victoria e o adevărată religie de stat, sau țara voastră, unde concursurile sau competiția reprezintă drumul spre prosperitate, e dificil uneori să înțelegem că este mai fructuos să lucrăm împreună, decât să încercăm să ne înfrângem reciproc. În prelegerea mea, am să vă explic cât de dăunător este pentru copii să-i întoarcem unul împotriva altuia, prin concursuri – la școală, la joacă, acasă. Adevărata alternativă la “premiul întâi” nu este “premiul al doilea”; ci să ne putem debarasa cu totul de acest context, de pierdere-câștig.“, mai adaugă Alfie Kohn

 Conferințele lui Alfie Kohn, organizate de TOTUL DESPRE MAME, se adresează părinților,  pedagogilor și specialiștilor care au înțeles principiile parenting-ului necondiționat și importanța lui în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului. 

“S-a vorbit mult în ultima vreme despre relațiile dintre părinți și copii și despre schimbarea paradigmei în care sunt crescuți și educați copiii din România. În acest context, cea de-a treia conferință pe care Alfie Kohn o va susține la București reflectă în mod direct dorința platformei TOTUL DESPRE MAME de a contribui la schimbarea mentalităților părinților și a celor implicați în educație. Suntem convinși că parentingul necondiționat, atunci când este cu adevărat înțeles și aplicat cu onestitate și înțelepciune în relația cu copiii noștri, poate face minuni pentru generaţia de azi, dar şi pentru cea de mâine.” Despina Bădescu, redactor-șef TOTUL DESPRE MAME

Despre Alfie Kohn

2 copii, 14 cărţi publicate şi traduse în 20 de limbi, peste 500.000 de exemplare vândute, sute de conferinţe susţinute în diferite colţuri ale globului şi peste 3000 mii de oameni veniţi să-l asculte, aşa se pot rezuma cele mai importante realizări ale lui Alfie Kohn. Adorat de cei care l-au ascultat la conferințe, contestat de foarte multă lume, Alfie Kohn are un discurs provocator ce te scoate din zona de confort şi care îţi asigură progresul și dezvoltarea ca părinte. Cercetător al fenomenului competiției, Alfie Kohn luptă împotriva sistemelor clasice de învățământ cu argumente dintre cele mai solide şi are un discurs redutabil şi plin de dovezi ştiinţifice împotriva lucrurilor pe care le știai până acum. După ce cărțile sale au înregistrat vânzari record în România (peste 12000 exemplare vândute) evenimentele sale pe piața românească se bucură de același succes. Toate cele trei cărți ale lui Alfie Kohn sunt disponibile pe shop.totuldespremame.ro și vor fi disponibile publicului și la evenimentul din 21 mai 2016.

Partenerii principali ai evenimentului sunt MNAR și Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, prin președinte Monica Reu, trainer comunicare non violentă. Înscrierile sunt deja disponibile pe: http://www.totuldespremame.ro/evenimente/conferinte

 Despre TOTUL DESPRE MAME

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispoziția părinților și a tuturor celor interesați de creșterea și îngrijirea copiilor informații testate din sfera parentingului. TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistică a vieții de familie: de la sănătate la psihologie, de la educație la nutriție, părinții informați ai secolului nostru vor găsi aici o sursă esențiala de cunoștințe verificate și testate.

 Conferințele TOTUL DESPRE PARENTING, la care au luat parte până acum aproape două mii de părinți români, au devenit cunoscute publicului datorită participării unor speakeri internaționali și autori de parenting care au provocat profunde schimbări de mentalități și în România – printre care și Alfie Kohn. Evenimentele care l-au avut ca invitat pe Alfie Kohn, în 2013 și 2016, s-au bucurat de participarea a peste 1.500 de părinți.

 Puteți susține evenimentul în rețelele de socializare prin hashtag #reVINEalfie.

 

]]>
http://familie-implinita.ro/creste-copii-curajosi-si-responsabili/feed 0